Lecția publică „Medierea – focus pe copil”


     În ziua de două aprilie Biblioteca Publică de Drept, în parteneriat cu Centrul de Promovare a Medierii ”Promediere”, a organizat Lecția publică „Medierea – focus pe copil”.11081093_869294336450276_309133820024865445_nModeratorii evenimentului – Elena DAMASCHIN, Președintele Centrului de Promovare a Medierii “Promediere” și Tatiana CIAGLIC, au avut o prestare excepțională de relatare a mesajului propus spre discuție; comunicările au fost foarte bine structurate, captând atenția publicului printr-un conținut prezentat în PowerPoint cu elemente foarte ample, ce fac o trimitere destul de aprofundată la problemele ce sunt centrate pe copil, ca elemnent important al societății. S-a vorbit despre posibilitățile Medierii în susținerea și ajutarea familiei, copiilor și rudelor la rezolvarea problemelor și conflictelor.

Evenimentul s-a desfășurat sub motoul “Noi la fel am fost copii” având ca structură trei elemente de bază:

  • Copilul – necesită grijă, siguranță și dezvoltare;
  • Minorul – viitor, prietenie, exemple bune;
  • Adolescentul – oportunități de dezvoltare, studii, cunoștințe și viitor;

O problemă destul de dificilă, discutată în cadrul Lecției Publice, au fost divorțurile care se înregistrează de la an la an tot mai multe, aducând cu ele un șir de consecințe ce afectează copiii, provocându-le: stress, neînțelegeri, dezordonanță, hiperexcibilitate, hipoexcitare, etc.

    Publicul a fost foarte receptiv și participativ pe tot parcursul evenimentului, încercând să găsească soluții pentru problemele ce afectează în totalmente copiii.

     Lecția publică a fost una destul de informativă care a ținut prin mesajul său să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor îndreptate spre copii.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.