Utilizatorii BPD, mai harnici ca niciodată


     Accesul la informaţie, la ştiinţă şi la cultură sunt drepturi fundamentale ale omului, care, împreună cu dreptul la educaţie, sunt recunoscute peste tot în lume ca elemente-cheie ale unei dezvoltări durabile a umanităţii şi a progresului economic şi social.  (Conferinţa IFLA, Copenhaga, 1997)

   Nu este conferinţă, seminar şi nici lecţie publică, este una din zilele obişnuite de activitate a Bibliotecii Publice de Drept, însă sala de lectură  este ocupată în totalitate. Este  perioada activă a studiilor, perioadă în care studenţii îşi pregătesc intensiv lucrările pentru a-şi demonstra cunoştinţele şi capacităţile de care dau dovadă. La prima vedere sala este un haos total, dar de fapt acest haos este unul pozitiv, utilizatorii lucrează în linişte încercând să nu se deranjeze unul pe altul, fiecare îşi concentrează eforturile pe lectura intensivă a documentelor juridice. Ziua îşi urmează cursul său obişnuit făcându-şi loc printre munca asiduă a studenţilor, aceasta revenind iar şi iar cu noi utilizatori, noi experienţe, noi emoţii pozitive.

bpd foto

 

Tinerii din prezent sunt puşi în faţa unei prime alternative: are rost să se implice în studii, sau nu? Răspunsul este, am văzut, puternic evidenţiat, acesta îl găsim la Biblioteca Publică de Drept, unde studenţii muncesc cu ardoare agonisind orice firicel de informaţie din domeniul juridic. Activitatea de lectură, prin finalitatea ei educativă, satisface nevoile şi aspiraţiile studenţilor de la Facultatea de Drept în perspectiva devenirii lor umane, devenirii unor buni profesionişti în domeniu.bpd2

     Informaţia înseamnă, în primul rând, cunoaștere, iar cunoașterea conferă putere. De acest adevăr sunt convinşi utilizatorii noştri fideli!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.