Aplicarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii


legeapanouCîţi dintre noi ar avea curajul să vorbească despre situaţiile în care o persoană este discriminată? Puţini! Vorbesc aici despre cazurile cînd tot curajul şi mîndria noastră dispare, iar noi nu putem face nimic altceva decît să privim cum unei persoane îi este încălcat dreptul la egalitate. “Aplicarea Legii 121 în Republica Moldova.” – aceasta a fost tema lecţiei publice desfăşurate la data  de 24 iunie, începînd cu ora 10.00,  în incinta Bibliotecii Publice de Drept.

moderatoareInformaţia privind subiectul discuţiei publice a fost prezentată de Olga Bulmaga, reprezentanta Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității (CPPEDAE), care a adus noutate prin accentuarea fenomenului discriminării în întreaga societate.

Din start, expertul a afirmat că “potrivit rezultatelor Sondajului sociologic realizat în anul 2014,  Fenomenul discriminării în R M: percepţia cetăţeanului, 82% din populaţia ţării consideră că în ţara noastră există discriminare. În continuare, aceasta a vorbit despre conceptul discriminării şi Activitatea Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii. Totodată, a adus la cunoștința participanților criteriile protejate din perspectiva Legii 121 din 25.05.2015 cu privire la asigurarea egalității, formele discriminării, măsurile de acomodare rezonabilă, precum și etapele de examinare a plîngerilor de către Consiliu.fotobuna
Persoanele prezente la eveniment, au avut posibilitatea să iniţieze discuţii productive în domeniu, de a acumula cunoştinţe noi şi a primi materiale informaţiunale utile privind fenomenul discriminării. Expertul a fost deschis spre comunicarea fructuoasă cu participanţii prin oferirea unor exemple concludente cît şi provocarea la discuţii interactive.

infoooooEste important să specificăm că scopul legii 121, adoptată la data de 25 mai, 2012,  este prevenirea şi combaterea discriminării, precum şi asigurarea egalităţii tuturor persoanelor aflate pe teritoriul Republicii Moldova în sferele politică, economică, socială, culturală şi alte sfere ale vieţii, fără deosebire de rasă, culoare, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vîrstă, dizabilitate, opinie, apartenenţă politică sau orice alt criteriu similar.

Menţionăm că activitatea a fost organizată de Biblioteca Publică de Drept în parteneriat cu Consiliul pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării şi Asigurarea Egalităţii, în cadrul Campaniei #legea121epentrutoţi#oamenibuni.

Braga Feodosia

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.