Dezbatere publică


În data de 18 ianuarie 2018, Al treilea spaţiu al comunităţii din incinta Bibliotecii Publice de Drept a găzduit un grup de activişti ce au organizat o dezbatere publică în legătură cu Regulamentul privind stabilirea măsurilor de gestionare a câinilor cu și fără stăpân și a animalelor de companie din municipiul Chișinău.

Participanţii la această dezbatere au avut posibilitatea să-şi expună liber opinia şi să ofere soluţii unor probleme de ordin comunitar.

Au participat: Ion Dron – avocat, fondator al partidului pentru protecția animalelor, Constantin Ciuperca – chinolog, președinte al Clubului Shepherd German; Eduard Volkov – Pepoyants, profesor la universitatea agrară, voluntar, proprietar a şapte câini; Roman Trahtman – voluntar, activist, salvator al animalelor fără adăpost; Lidia Vinogradova – voluntar; Alexandr Mazov – fondatorul mișcării pentru Veganism și Ecologie.

În cadrul întâlnirii s-a ajuns la concluzia că consiliul municipal ar trebui să adopte Regulamentul din partea celor de la protecția animalelor. Sarcina este de a determina rolurile pentru dezbaterea în audieri publice, de a merge cu o viziune unică.

Printre ideile dezbătute au fost: sterilizarea, eutanasierea, individualizarea şi înregistrarea câinilor fără stăpâni din Chișinău, programe de informare, educaţie şi responabilizare a cetăţenilor. Organizatorii au menţionat faptul că obiectivul principal este micşorarea numărului de animale fără stăpân.

Pe ordinea de zi a următoarei reuniuni urmează să se definească rolurile și să se stabilească priorități și sarcini pentru audieri publice pentru a evita conflictele.20180118_171712

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.