15 mai – Ziua Internațională a Familiei


Ziua de 15 mai a fost declarată „Ziua Internațională a Familiei” prin rezoluția adoptată la 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Anul 1994 a fost declarat An Internaţional al Familiilor, iar din 1995 această zi este sărbătorită în mai multe ţări de pe glob.

Ziua Familiei este sărbătorită în multe țări de pe planetă cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de această instituție.

Scopul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a promova valorile familiei – egalitatea, dragostea, respectul, împărţirea echitabilă a responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate.

Familia este cea care ne protejează şi ne învaţă cum să procedăm în anumite situaţii, este cea care ne educă şi ne ajută să ne adaptăm la mediul în care locuim. În familie învăţăm să ne comportăm, cum să răspundem provocărilor, cum să aplanăm un coflict şi ce trebuie să facem pentru a fi fericiţi.

1

Specialiştii afirmă că timpul petrecut bine în familie nu se compară cu nimic. Emoţiile pozitive şi susţinerea morală au un efect surprinzător aupra sănătăţii.

În fiecare an, în Republica Moldova se organizează diverse manifestări cu caracter festiv pe această temă.

Ediția din 2018 dezbate rolul familiilor și al politicilor familiale în societățile pașnice și al incluziunii în strategia de dezvoltare durabilă.

În acest an, Igor Dodon a convocat o ședință de lucru cu privire la organizarea unui șir de activități cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei. Evenimentele organizate vor fi desfășurate sub egida Președintelui Republicii Moldova. La invitația șeful statului va veni pe 21 mai președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown. Pe 14-16 septembrie, la Chișinău în premieră va avea loc Congresul Mondial al Familiilor la care vor participa circa 2000 de persoane din peste 50 de state.

Surse:

Link-uri conexe
 
  1.  

Un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.