Vama – listă bibliografică cu articole din reviste


26 ianuarie – Ziua internaţională a vămilor

Ziua Internaţională a Vămilor este celebrată anual la 26 ianuarie şi este dedicată primei sesiuni a Consiliului de Cooperare Vamală, care a avut loc la 26 ianuarie 1953 la Bruxelles, Belgia.

În anul 1994 Consiliul de Cooperare Vamală a fost transformat în Organizaţia Mondială a Vămilor, care la moment reuneşte autorităţile vamale din 179 ţări ale lumii. Republica Moldova a devenit membru al Organizaţiei Mondiale a Vămilor la 28 octombrie 1994.

În anul 2021, Ziua internaţională a vămilor este marcată sub sloganul „Vămile susţin refacerea, reînnoirea şi rezilienţa pentru un lanţ de aprovizionare durabil” și este dedicată eforturilor unite ale vămilor în vederea ieşirii din criza provocată de coronavirus şi pentru a sprijini oamenii şi afacerile prin consolidarea lanţului de aprovizionare global, consolidarea colaborării, valorificarea tehnologiei.

Conform dicționarului: Vamă – autoritate de stat învestită cu aplicarea reglementărilor vamale, respectiv cu exercitarea controlului asupra intrării și ieșirii din țară a mărfurilor, a mijloacelor de transport și a altor bunuri, în vederea identificării și stabilirii drepturilor vamale cuvenite statului; loc, punct în care funcționează această unitate.

Angela ABABII, șef sector BPD

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.