Mihai CORJ şi-a lansat cartea “SUNT UN SIMPLU CETĂȚEAN & PRIN ȘTIINȚĂ ȘI CREDINȚĂ SPRE ADEVĂR”


Cartea “SUNT UN SIMPLU CETĂȚEAN & PRIN ȘTIINȚĂ ȘI CREDINȚĂ SPRE ADEVĂR”, scrisă de către doctorul în drept Mihai CORJ, a fost lansată pe 30 martie în incinta Bibliotecii
Publice de Drept, filiala B.M. “B. P. Hașdeu.

poza meaDin start autorul a făcut o scurtă prezentare a lucrării, caracterizînd-o drept “un studiu complex privind normalitatea dreptului, în care sunt abordate mai multe domenii din ramurile sistemului juridic. Titlul, în opinia mea, este unul dintre cele mai importantele aspecte ale unei lucrări și sper ca acesta  să captiveze și să-i motiveze pe studenți să facă mai multă carte”. El a venit cu mai multe îndemnuri și sfaturi pentru cititori: “Internetul este o sursă de informare actuală, însă nu uitați să apelați și la colecția de documente ale unei biblioteci, deoarece doar consultînd mai multe surse, veți adopta o atitudine critică față de subiectul dezbătut”, a mai adăugat profesorul.

Cartea conține 13 capitole şi prezintă acţiunile întreprinse de autor pentru ameliorarea cartecadrului juridic pe mai multe segmente: cel al Autorităților publice centrale,  amendarea   mai multor acte normative cum ar fi: propuneri de amendare a Hotărîrilor Guvernului Republicii Moldova; Propuneri privind corectarea erorilor de pe site-ul www.justice.md ş.a.

poza 2Despre carte au vorbit  colegii și recenzorii dlui Corj. Bunăoară doctorul în drept, Valeriu KUCIUC, a afirmat că autorul “face un lucru impresionant, dînd dovadă de activism profund cetățenesc, iar lucrarea este o cale prin care autorul se adresează tuturor, nu doar unui grup restrîns. El și-a finisat discursul  cu formula-îndemn a lui John F. Kennedy: „Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, întreabă ce poţi face tu pentru ţară”.

Un alt recenzor –  Andrei SMOCHINĂ, a recomandat lucrarea,  ca fiind una ” originală ca și structură și conținut. Aceasta este scrisă simplu și îți face plăcere să o citești”, a mai adăugat A. Smochină.. Fostul președinte al Curții Supreme de Justiție Victor PUŞCAŞ a  accentuat valoarea lucrării afirmînd că “această carte este inedită pentru Republica Moldova, prezentîndu-l pe Mihai CORJ ca în calitatea sa de specialist, preocupat de  problemele din sfera legislativă”.IMG_7649

Autorul cărții le-a adus sincere mulțumiri tuturor celor prezenți la eveniment și nu în ultimul rînd colegilor săi recenzori: Alexandru ROŞCA- doctor habilitat în filosofie; Andrei SMOCHINĂ- doctor habilitat în drept; Gheorghe COSTACHI- doctor habilitat în drept; Valeriu CUŞNIR- doctor habilitat în drept; Victor JUC- doctor habilitat în politologie și Petru ȚURCANU- doctor habilitat în economie., cărora le este recunoscător pentru timpul pe care l-au dedicat analizei, aprobării și recomandării pentru editare a acestei cărți.

poyafloriLa final, dl Corj a primit  felicitări  din partea publicului, care i-au oferit flori și cuvinte de apreciere și laudă. Doctorul în drept a demonstrat încă o dată că este “Omul și Cetățeanul cu verticalitate și poziție civică proactivă, care are curaj, dar și obraz.”, prin gestul neașteptat pe care l-a făcut, oferind florile primite Directoarei Bibliotecii Publice de Drept, Silvia ANTUFIEV. El și-a exprimat astfel respectul și aprecierile pentru întregul colectiv al bibliotecii.poza intreaga

În încheierea evenimentului, avocaţii prezenţi în sală și-au manifestat dorința de a colabora pe viitor, întrucît în opinia lor, doar unindu-și forțele, domeniul juridic ar putea prospera.

Menţionăm că Mihai Corj mai ocupă funcțiile de conferențiar universitar, decan al Facultății de Drept a  Institutului Nistrean de Economie și Drept și este președinte al Institutului de Creație Legislativă “LEX SCRIPTA”.

Biblioteca Publică de Drept a făcut posibilă translarea online a evenimentului, pe care  puteţi să îl accesați la adresa web: https://www.youtube.com/watch?v=-xoR9zV9Cnc

Feodosia Braga

Un comentariu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.