Lansări de carte la BPD


11057513_857459960967047_4404425764406065570_n
Gheorghe Mîţu, Octavian Cazacu, Sergiu Băieşu, Gheorghe Chibac

Atunci când vrem să convingem pe cineva de utilitatea lecturii unei cărţi, nu ne rămâne decât să o prezentăm cât mai pertinent şi mai atrăgător, astfel încât să convingem persoana şi să o transformăm în cititor. În acestă privinţă, din devotament şi respect faţă de cititorii noştri fideli, joi, 12 martie 2015, ora 16.00, Biblioteca Publică de Drept a creat un eveniment special cu invitaţi speciali, care au prezentat lucrări speciale.

 

     Autorii cărţilor editate în anul 2014, şi chiar în anul 2015, au fost invitaţi să fie alături de Biblioteca Publică de Drept, lăcaşul de unde izvorăşte informaţie, cunoştinţe şi experienţe din domeniul dreptului. Au participat autorii cărților, colaboratori ai Catedrei Drept civil a Facultății de Drept, USM: BĂIEȘU Sergiu, doctor în drept, conferenţiar universitar, decan al Facultății de Drept, USM; CHIBAC Gheorghe, doctor în drept, profesor universitar, șef al catedrei; CAZACU Octavian, doctor în drept, lector universitar; MÎȚU Gheorghe, doctor în drept, Conferențiar universitar; BRUMĂ Sorin, doctor în drept, conferenţiar universitar; CREȚU Ion, magistru în drept, lector superior universitar; CARA RUSNAC Aliona, doctor în drept, lector universitar; CHIBAC Natalia, magistru în drept, lector universitar. Membrii Catedrei de Drept a Universităţii de Stat din Moldova au realizat lucrări utile pentru studenţi, depunând cele mai mari eforturi pentru a prezenta cărţi valoroase, ce vor fi răsfoite până la epuizarea lor fizică, aceasta fiind dovada că cărţile într-adevăr au fost o necesitate indispensabilă pentru dezvoltarea intelectuală. Au fost prezentate lucrările:

11038398_855071977872512_6971767254545783_n* Sergiu Băieş, Nicolaie Roşca. Drept civil. Partea generală.Persoana fizică. Ch., 2014;

* Gheorghe Chibac, Sorin Brumă, Oxana Robu, Natalia Chubac, Drept civil.Contracte şi sucesiuni, Ch., 2014;

* Drept civil.Teoria generală obligaţiilor.Ch., 2015;

* Sorin Brumă.Evoluţia regelementărilor în materia răspunderii juridice civile delictuale.Ch., 2014;

* Valentina Cebotari. Dreptul familiei. Ch., 2014;

* Natalia Chibac.Dreptul turismului. Ch., 2015;

* Gheorghe Mîţu. Reprezentarea şi intermedierea în dreptul privat. Ch., 2014 .

10383670_857459877633722_6683949434152780219_n       Utilizatorii, chiar de la bun început, au fost tentaţi să răsfoiască noile documente apărute în domeniul dreptului, dând dovadă de entuziasm şi recunoştinţă faţă de autorii acestora. Prezentarea de carte a fost moderată de către directorul BPD, Silvia ANTUFIEV, care a prezentat sincere mulţumiri profesorului Gheorghu CHIBAC, care personal a făcut donația de carte pentru colecția BPD, și autorilor care au venit la eveniment. Pentru început, doctorul în drept Gheorghe CHIBAC a prezentat unele date introductive despre fondarea Catedrei de Drept, membrii acesteia, prezenţi la faţa locului, sau alţii mai puţin prezenţi, În acelaşi context, profesorul a menţionat faptul că “cărţile expuse alcătuiesc roada ultimilor doi ani ai Catedrei de Drept a USM “, îndemnându-i pe cititori să facă cunoştinţe cu aceste lucrări.

      Decanul Facultății de Drept, Sergiu BĂIEȘU, prin formularea unei singure propoziţii a surprins esenţa cărţii “Drept civil. Teoria generală obligaţiilor”, precizând că “aceasta este o lucrare cu tentă ştiinţifică, o lucrare foarte bună, pe care răsfoind-o veţi găsi multe răspunsuri cu care v-aţi ciocnit în activitatea dvs. profesională”. De asemenea, a specificat faptul că Republica Moldova nu finanţează suficient cercetările şi studiile în domeniul dreptului, şi nu numai în acest domeniu, astfel profesorii sunt nevoiţi să editeze aceste cărţi din propriile resurse finaciare. Cărţile sunt o reuşită bună a întregului colectiv, unele lucrări au fost reeditate, altele sunt originale, avându-şi rădăcina proaspătă, acesta este rezultatul efortului comun a Catedrei de Drept.

11053596_857460540966989_4535262727345700753_n
Gheorghe Chibac, Sergiu Băieşu, Aliona Cara Rusnac, Gheorghe Mîţu, Ion Creţu, Natalia Chibac

 

     Autorii cărţilor au aşteptări mari de la cititori, şi anume ca aceştea să se bucure de lucrări, să le citească, să le studieze şi chiar aşteaptă idei mai noi, pentru eventuale modificări sau chiar apariţia unor lucrări mai bune, mai complexe. Profesorii sunt disponibili să ofere ajutor şisfaturi tutoror persoanelor care doresc să avanseze în cariera lor şi să devină buni profesionişti în domeniul dreptului. Ei chiar au spus că „oricând puteţi apela la forţele noastre, dacă întâlniţi dificultăţi, fie de ordin teoretic sau chiar practic”.

    Discuţiile au continuat într-un ritm ascendent, fiind o atmosferă încărcată doar de gânduri frumoase şi emoţii pozitive, completate de fiecare participant al acestui eveniment. Fiecare autor a venit cu un îndemn spre utilizatori spunându-le să lectureze, astfel ei se vor bucura enorm de utilitatea acestor cărţi şi vor şti că eforturile lor nu au fost zadarnice.

    Mulţumind asistenţei pentru cuvintele de apreciere, în special BIBLIOTECII, cursul prezentării s-a îndreptat spre final, acesta fiind marcat de faptul că cei prezenţi au avut posibilitatea să procure direct cărţile dorite şi să primeasca chiar semnături personalizate ale autorilor.

11061712_857461280966915_5874578970436860469_n
Gheorghe Chibac cu o admiratoare

  BPD ştie cum să transforme persoanele în cititori fideli, prin experienţa sa îndelungată cît şi prin cele mai potrivite modalităţi de a surprinde şi de a capta atenţia utilizatorului nostru. Activitatea BIBLIOTECII demonstrează de fiecare dată că aceasta este o componentă activă a procesului de achiziţionare, prelucrare, comunicare, utilizare şi conservare a resurselor informaţionale şi documentare.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.