Igor TROFIMOV


Cărți din colecția Bibliotecii publice de drept

Trofimov Igor s-a născut la 12 februarie 1974 în s. Rădenii Vechi, r-nul Ungheni.

Studii:

În 1991 a absolvit Școala medie din satul natal și a fost admis la Academia Națională de Poliție “ Ștefan cel Mare”, care a absolvit-o în 1995. În 1996 a continuat studiile de doctorat, specialitatea Drept civil, la Universitatea “Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, România. În 2007 a susținut teza de doctorat, la specialitatea Drept public, tema – Răspunderea civilă în raporturile de dreptul mediului, conducător științific Andrei Guștiuc, dr., conf. univ.

Activitate:

În 1995 și-a început activitatea la Academia de Poliție “Ștefan cel Mare”, unde, pe parcursul anilor, a exercitat funcțiile: lector universitar la Catedra drept public; lector (1998), șef adjunct (2000), șef la Catedra drept civil (2002), conferențiar universitar la AAP; discipline de predare – Drept civil, Teoria generală a contractelor. În 2011 i s-a conferit titlul științifico-didactic conferențiar universitar la specialitatea – Drept public. În 2009 a fost numit în funcția de șef al Direcției juridice a MAI al Republicii Moldova.

A participat la elaborarea și expertiza actelor legislative: Codului contravențional (1997-1998), Codului funciar, Legii cu privire la arendă, Legii privind reglementarea de stat a regimului proprietății funciare, cadastrul funciar și monitoringul funciar de stat, Legii privind prețul normativ și modul de vînzare-cumpărare a pământului, Legii cadastrului bunurilor imobile, Legii gajului, Codului civil, Regulamentului cu privire la modul de atribuire în proprietate privată a terenurilor aferente caselor de locuit în localitățile urbane, Unele măsuri cu privire la urgentarea procesului de privatizare etc.

Membru al Comitetului Executiv, președinte al Comisiei Juridice a AO  IPA-Secția RM(2012).

A participat la conferințe și seminare naționale și internaționale, desfășurate în Republica Moldova, România, Ucraina, Germania, Belarus.

Semnatar a peste 20 de publicații științifice.

Articole în colecția Bibliotecii publice de drept

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.